Deel deze pagina
12,5 jaar Fenêtre: De toekomst is nu!

Verslag van een inspirerende middag

De toekomst is nu!

Fenêtre had afgelopen vrijdag reden tot feest. "Al 12,5 jaar kijken we vooruit en helpen we klanten met nieuwe ontwikkelingen. Om hier even bij stil te staan vieren we nu ons 12,5 jubileum met klanten, relaties, collega's, familie en vrienden. Daarna richten we ons weer op de toekomst!" aldus Roger Hendriks.

Het inhoudelijke middagprogramma begon met een presentatie van Eric Kruis die de Fenêtre historie aanhaalde. Hij nam ons mee terug naar de kriebels om een eigen bedrijf te starten. Naar het eerste kantoor elders in de Caballero Fabriek, toen eigenlijk nog een ontwikkelproject van de gemeente Den Haag. Dit kantoor werd al snel te klein en Fenêtre verhuisde naar een grotere ruimte in de CabFab. Na 2 jaar bleek ook die weer te klein en weer volgde een verhuizing binnen de CabFab naar een wéér een grotere unit. Als er niet veel later een naastgelegen unit vrijkomt, wordt ook deze ingelijfd bij Fenêtre. Inmiddels heeft Fenêtre 24 mensen aan het werk, is er gewerkt voor bijna 170 klanten en zijn er zo'n 375 projecten succesvol afgerond. Het was een bijzonder moment tijdens de presentatie de persoonlijke boodschap van Ysbrand van der Werf te horen waarin hij Eric en Roger feliciteerde met deze prachtige mijlpaal. 

De tweede spreker, Willem Peter de Ridder, nam ons mee naar de toekomst. De toekomst die nu is! Willem Peter vertelde over de 4e industriële revolutie waarin de exponentiële ontwikkeling van technologie zich aandient. Waarin steeds meer concrete toepassingen van bijvoorbeeld robotisering en kunstmatige intelligentie zich aandienen. Via een groot aantal voorbeelden gaf hij ons stof tot nadenken over de snelheid waarin dit alles heel snel op ons afkomt. Hij maakte goed duidelijk dat bestaande business modellen niet meer zullen voldoen. Gratis zonne-energie? Een verbod op autorijden? We kunnen het ons moeilijk voorstellen. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om grip te krijgen op de toekomst. Hoe kun je succesvol innoveren en krijg je grip op de toekomst als je die niet goed kunt voorstellen. Gelukkig bracht Willem Peter in de samenvatting alles in perspectief en reikte hij ons handvatten aan om hiermee aan de slag te gaan.

Tot slot nam Roger Hendriks het stokje over en presenteerde de toekomstplannen van Fenêtre. Centraal in de presentatie stond het automatiseren van de automatisering. Hiermee kan met een snellere en meer cyclische ontwikkeling , snel hoge kwaliteit software worden geleverd. Met andere woorden: Work smarter. Roger liet twee concrete voorbeelden zien die Fenêtre zelf heeft ontwikkeld en in de praktijk gebruikt binnen projecten. Als eerste het Silicon low code platform. Door een slimme combinatie van softwaregeneratie, zelf ontwikkelde en ingekochte componenten, open source en bestaande online cloud diensten, staat in korte tijd een stabiele basisapplicatie. De tweede demo toonde het Diamant formulieren systeem, waarmee klanten eenvoudig zelf complexe online formulieren kunnen maken. De ontwikkeling richting een cloud variant is in volle gang. Beide mooie oplossingen die lieten zien dat Fenêtre haar klanten nu al helpt met innovatief onderscheidend vermogen.

De middag werd in goede banen geleid door dagvoorzitter Danny Frietman, een bekende uit de IT branche. Hij wist de sprekers steeds te verrassen met een onverwachte, soms prikkelende vraag. Daarmee zorgde hij voor een leuke interactie en goede sfeer.

 

Tijdens de aansluitende borrel en walking dinner zijn de reacties van de gasten ronduit positief. "Van een aantal ontwikkelingen ben je natuurlijk wel op de hoogte, maar om de huidige trends en ontwikkelingen bij elkaar en in perspectief te zien, dat geeft toch weer een nieuwe blik op de toekomst", geeft een van de gasten aan. Een andere gast vervolgt: "Ik hoop dat Fenêtre vooral blijft doorgaan de op de weg die ze is ingeslagen, op pragmatische manier waarmaken wat ze beloven. Dan blijven we zeker de komende 12,5 jaar ook klant.".

Kortom: We hebben genoten van een inspirerende middag en aansluitend feest. Een korte foto-impressie vindt u hier. Over 12,5 jaar zeker weer!

top