Deel deze pagina
EEN ALTERNATIEF VOOR OFFSHORING

"Mensen maken niet wat er gevraagd wordt", "Ze denken niet mee", "Developers zijn opeens voor 1$ meer weg", "Wat een hel"

Verlost van offshoring

De online wereld groeit snel en om alert te kunnen reageren, wordt software ontwikkeling vaak geoutsourcet bij diverse partijen over de hele wereld, ook wel offshoring genoemd. Soms gaat dat goed maar ook heel vaak fout.

Veel geschreeuw, weinig wol

Ik ben tot nu toe maar weinig mensen tegengekomen die achter de schermen echt positief waren over offshoring. Uitspraken als "Mensen maken niet wat er gevraagd wordt", "Ze denken niet mee", "Developers zijn opeens voor 1$ meer weg", "Wat een hel" en "De verhouding tussen prijs, kwantiteit en kwaliteit is veel slechter dan verwacht" staan niet op zichzelf. Dan kun je denken: "Je kent de verkeerde mensen" maar helaas hebben wij en onze klanten soortgelijke ervaringen. Fenêtre heeft in het verleden een aantal applicaties in beheer genomen waar het traject totaal mislukt was. Insourcing was een eyeopener voor deze klanten.

Moeilijke randvoorwaarden

Je hoort me hier niet roepen dat het niet kan. Onder de juiste randvoorwaarden is outsourcing zeker professioneel uit te voeren. Maar wel onder een aantal randvoorwaarden waarvan de belangrijkste de "regelaar" is; iemand die lokaal de boel echt runt, met wie je direct kunt schakelen, die jouw cultuur én projectaanpak snapt, die de kwaliteit controleert, slechte mensen wegstuurt, goede mensen behoudt en vooral goed Engels praat. Diegene die bekend zijn met conference calls weten wat ik bedoel... Doe je dat niet? Verwacht dan, áls het project al lukt, gefrustreerde eindgebruikers en een heel ongelukkige middenlaag. Want de smilies lijken mooi groen voor de directie maar dat zijn ze echt niet. Maar goede "regelaars" zijn heel lastig te vinden en te kostbaar voor een project van bijvoorbeeld 1000 uur.

Een echt alternatief!

Als CTO met 25 jaar ervaring heb ik veel nagedacht over optimaal software ontwikkelen voor mijn klanten en heb ik veel zien langskomen en ook toegepast. Zo werken we al meer dan jaren Agile en ben ik ooit mijn carrière gestart met DSDM-aanpak, toen al redelijk revolutionair. Maar naast de projectaanpak en communicatie vergeet men vaak dat de tooling een enorme invloed kan hebben op kwantiteit en kwaliteit! Van 4GL, case tools, model driven architecture tot open source libraries, we hebben het allemaal gezien en gebruikt. Uit al deze ervaringen heeft Fenêtre de afgelopen 10 jaar een projectaanpak met bijbehorende tooling ontwikkeld waarbij offshoring tot het verleden behoort. En ik kan u zeggen, dat lucht op!

Met Silicon, ons Agile software development platform, leveren we kwalitatief hoogstaande applicaties die simpelweg werken. Daardoor hebben we bij Fenêtre nog nooit een mislukt project meegemaakt. Nu denk je vast "Roger, dat zal wel weer!". En daarom daag ik je uit kennis te maken met Silicon, ons Agile software development platform. Met behulp van de juiste Agile aanpak, software generatie, passende ingekochte en open source libaries en een eigen ontwikkeld framework leveren we succes.

Period.

 

top