Deel deze pagina
Klaar om groeidoelstellingen te realiseren

met een modern IT software landschap

Klantvraag

Livewords is het grootste en meest innovatieve tolk- en vertaalbureau van de Benelux en het 4e grootste van de wereld. Livewords staat voor kwaliteit, kennis, expertise en innovatie. Toch staat Livewords vooral voor een persoonlijke service. De tolken en vertalers zijn 24/7 bereikbaar. Livewords is thuis in alle talen en werkzaam over de hele wereld en is specialist in branches als Legal, Finance, Life sciences, Technical, Public services, E-commerce en Retail. Klanten van Livewords zijn onder andere het UWV, ASML, Nespresso en Hema.

Fenêtre ondersteunt al ruim 10 jaar het primaire digitale proces voor Livewords. Zo ontwikkelden we Livewords Xpress, het extranet voor tolken en vertalers en verschillende tolkenapplicaties voor de overheid. Een constructieve, prettige samenwerking. Deze solide basis heeft ervoor gezorgd dat Livewords Fenêtre hulp heeft gevraagd om hun bestaande IT software landschap te moderniseren zodat ze klaar zijn om de beoogde doelstellingen te realiseren.

Livewords

Oplossing

Sinds 2017 werkt een agile en een scrum projectteam, met verschillende disciplines en medewerkers van zowel Livewords als Fenêtre, samen aan diverse projecten. Deels op locatie bij Livewords in Amstelveen, deels vanuit de locatie van Fenêtre in Den Haag.

In de verschillende projecten en rollen komen de organisatie brede doelstellingen van Livewords zoals leveranciersselectie, advies, projectmanagement en software ontwikkeling aan bod. De diversiteit van de projecten is groot. Naast de vertaal- en tolkprocessen wordt bijvoorbeeld ook gewerkt aan de financiële afhandeling, de integratie met website en het naar cloud brengen van verschillende applicaties.

De centrale visie is ‘buy before build’. Met andere woorden, we kijken of marktstandaarden mogelijk beschikbaar zijn. De mogelijke integratie tussen de verschillende systemen is daarbij cruciaal. Waar geen marktstandaarden beschikbaar zijn, ontwikkelen we eigen software voor Livewords. 

De grote uitdaging is dat de operatie van Livewords 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgaat en niet kan worden onderbroken. Bovendien moeten tijdens de transitie ook nieuwe projecten en diensten voor klanten geïmplementeerd kunnen worden. Terwijl oude software gecontroleerd uitgefaseerd wordt.

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

eric.kruis@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 19 84 09 57
Contactinformatie Fenêtre >
Eric
top