Deel deze pagina
Alle UBO's in beeld met het online registratie formulier

flexibel in gebruik en digitaal te ondertekenen 

Klantvraag

Concordia de Keizer is onderdeel van de Ecclesia Gruppe, een internationale verzekeringsmakelaar met meerdere vestigingen. Concordia de Keizer adviseert (middel) grote bedrijven, instellingen en (semi) overheden op het gebied van financiële dienstverlening en risicomanagement. Als een UBO meer dan 25% belang heeft in een VOF, BV en NV dan is hij/zij verplicht volgens de wet te registreren in het UBO-register. Voor meer dan duizend klanten van Concordia de Keizer is het daarom verplicht, haar gegevens aan te vullen. Daarom is ons gevraagd, om een meertalig digitaal UBO registratie formulier te ontwikkelen.

Wat is een UBO?

Om tegen te gaan dat criminelen zoals terroristen, geld kunnen wiswassen of zich schuilhouden achter een andere naam, zijn organisaties wettelijk verplicht de identiteit van de UBO’s vast te stellen. Hiermee kan na worden nagegaan welk natuurlijk persoon, uiteindelijk de belanghebbende is van een rechtspersoon.

Oplossing

Door een meertalig digitaal formulier dat is ontwikkeld met het Diamant formulieren systeem, kan Concordia bij haar cliënten vragen naar de identiteit van de UBO en deze digitaal laten ondertekenen. Met deze digitale ondertekening, ondertekent de organisatie de UBO-verklaring. In deze verklaring staan de gegevens van alle belanghebbende (25% of meer) binnen de organisatie. Tevens wordt met deze ondertekening beloofd, dat de organisatie eventuele wijzigingen door geeft.

Koppeling met het Sanctiepl@tform

Het Online UBO registratie formulier van Concordia de Keijzer kan gebruikt worden ter aanvulling van het Sanctieplatform. Ingevulde formulieren kunnen direct in het platform geüpload worden als aanvulling van ontbrekende bedrijfsinformatie.

resultaat

  • Online formulier voor UBO registratie
  • Digitale ondertekening
  • Sneller proces
  • Uploaden van het formulier in het Sanctieplatform
  • Maakt gebruik van het Diamant formulieren systeem

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top