Deel deze pagina
Responsive website voor Prinsenstichting

een frisse website met eigentijdse uitstraling

KLANTVRAAG

De Prinsenstichting is een organisatie in de gehandicaptenzorg en onderdeel van stichting de Opbouw. Sinds de drie decentralisaties zijn er veel veranderingen gekomen in de gezondheidszorg en was de organisatie toe aan een website die voor iedereen toegankelijk is en waar de informatie goed gevonden wordt. Aansluitend op de prettige samenwerking in het voortraject heeft Prinsenstichting Fenêtre gevraagd om haar nieuwe website te ontwikkelen en implementeren in Progress Sitefinity CMS.

Prinsenstichting

OPLOSSING

Het nieuwe design moest aansluiten bij de diverse doelgroepen die de Prinsenstichting bediend. Het resultaat is een modern ontwerp met speelse gekleurde stijlelementen gecombineerd met afbeeldingen en een eenduidige overzichtelijke navigatie. Nieuws en evenementen zijn prominent aanwezig en een handige zoekfilter voor de verschillende doelgroepen zorgt voor een snelle navigatie binnen de website. Met het zoekfilter kan er gefilterd worden per ondersteuningsbehoefte in combinatie met een bepaalde beperking.

De geïntegreerde BrowseAloud functie leest de teksten op de website voor. Het voorgelezen tekstblok wordt geel gemarkeerd en het voorgelezen woord blauw. Dit maakt de website van Prinsenstichting ook goed toegankelijk voor laaggeletterden en bezoekers met dyslexie.

Via het Sitefinity CMS kan de content manager gemakkelijk pagina’s aanmaken en vullen met de juiste informatie. De website is geheel responsive dus geschikt voor diverse beeldschermformaten.

Naast de technische realisatie van de website, was Fenêtre nauw betrokken bij het plaatsen van de teksten en beelden op de website.

RESULTAAT

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top