Deel deze pagina
Continuïteit en doorontwikkeling

van de online applicaties van het Nivre

Klantvraag

Het NIVRE, Nederlands Instituut Van Register Experts beheert de registers van meer dan 2100 Schade-experts, Risicodeskundigen, Coördinatoren Fraudebeheersing en VRT-taxateurs. Het NIVRE verwacht van de ingeschrevenen dat zij voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Naast de opleidingseisen dienen de ingeschrevenen, om de inschrijving te behouden, eveneens een programma Permanente Educatie (voor het ontvangen van PE punten) te volgen. Alle verwerkingen van de aanmeldingen voor kennissessies tot het ontvangen en registreren van PE punten, verloopt via de online webapplicatie. Eveneens heeft het Register, waar alle ingeschrevenen zichtbaar zijn, een connectie met het registratiesysteem, zodat het Register 24/7 up-to-date is. Het NIVRE heeft ten behoeve van de continuïteit en doorontwikkeling, Fenêtre gevraagd om deze applicatie, die ontwikkeld en beheerd werd door een andere partij, in beheer te nemen en te optimaliseren.

Nivre-web.png

OPLOSSING EN AANPAK

Omdat de applicatie initieel niet door Fenêtre is ontwikkeld, is er vooraf een analyse uitgevoerd om het beheer succesvol over te nemen. Daarnaast hebben we ook de hosting, test- en acceptatie omgeving overgenomen tegen 50% verlaging van de kosten en met hogere beschikbaarheidsgaranties. De applicatie bevat functionaliteiten voor interne medewerkers en de schade experts.

EEN GREEP UIT DE FUNCTIONALITEITEN

 • Personeelsmanagement
 • Beheer van dossiers van experts
 • Punten opvolging en rapportage mogelijkheid
 • Aanmelden en verwerken van evenementen inclusief koppeling met een barcode op locatie
 • Facturatie mogelijkheid
 • Inloggen extranet voor aangesloten experts

Al deze functionaliteiten zijn gekoppeld aan elkaar en dat maakt de applicatie zeer complex. Tijdens de grondige analyse van de applicatie, zijn er een aantal zaken ontdekt die door onze ontwikkelaars verbeterd zullen worden. Verder gaan we de applicatie in de loop van de tijd optimaliseren, zodat de functionaliteit verder uitgebreid wordt. Een mooie uitdaging aangezien de software is ontwikkeld door verschillende ontwikkelaars en er wellicht een aantal zaken herschreven moeten worden.

WEBSITE

Onderdeel van de applicatie is ook de website van het NIVRE. Deze zal losgekoppeld worden en met Umbraco CMS geheel opnieuw en responsive ontwikkeld worden.

Resultaat

 • Beheer van bestaande webapplicatie inclusief hosting, test- en acceptatieomgeving
 • Doorontwikkeling en continuïteit van de applicatie
 • Herschrijven van code en optimaliseren 
 • Doorontwikkeling digitaal portfolio
 • Gebruikt door meer dan 2100 schade experts
"Een grote toegevoegde waarde door hun meedenken, oplossingsgerichtheid, creativiteit en de uitgebreide aanwezige kennis over mogelijkheden."
NIVRE
Astrid Oosthof
Operationeel manager
Astrid-Oosthof.png

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top