Deel deze pagina

SGBO - Benchmark tool

SGBO benchmark afbeelding 3Fenêtre heeft voor SGBO (onderdeel van de BMC groep) de nieuwe Benchmark tool ontwikkeld. De tool maakt het mogelijk om benchmark-enquêtes af te nemen, om vervolgens geautomatiseerd Word-documenten, inclusief tabellen en grafieken, te genereren.

Maar waar bestaat zo'n benchmark nu uit en waar dient het voor? Een benchmark bestaat uit een zeer uitgebreid vragenformulier dat periodiek door deelnemende gemeenten wordt ingevuld. De SGBO-benchmarks hebben het VNG keurmerk en worden door honderden gemeenten gebruikt.

Uit de ingevulde resultaten van het vragenformulier worden door SGBO de nodige datasets samengesteld. De datasets genereren de inhoud van het uiteindelijke benchmark-rapport, dat bestaat uit vragen, resultaten, tabellen en grafieken over die specifieke gemeente. Het rapport wordt dus in real-time en op maat gemaakt.

SGBO benchmark afbeelding 1Door het ontwikkelen van een online applicatie en het gebruik van online formulieren, heeft Fenêtre het proces van de benchmark-enquête en het maken van een officieel benchmark-rapport aanzienlijk vereenvoudigd.

Formulieren

Alle vragen kunnen in een formulier door de beheerders gedefinieerd worden (bijvoorbeeld open en gesloten vragen). Door middel van matrixen is het mogelijk verschillende combinaties van vragen te tonen. Niet-relevante vragen kunnen worden overgeslagen door de toevoeging van condities.
Stylesheets maken het daarnaast makkelijker om de look-and-feel voor elk element op het formulier aan te passen. Het formulierensysteem is daarmee zeer flexibel ingericht.

Data

Zoals gezegd, worden de datasets samengesteld uit de ingevulde resultaten. Fenêtre heeft voor SGBO een Excel engine ter beschikking gesteld, waardoor het toepassen van complexe berekeningen op de datasets nu ook tot de mogelijkheden behoort. U kunt hierbij denken aan geaggregeerde formules (sommaties, standaarddeviaties), if-statements en formatteer-functies.
SGBO logo afbeelding

Rapporten

De benchmark-rapporten zijn door SGBO helemaal vrij op te maken uit de gegenereerde datasets. Doordat de generatie van de rapporten real-time plaatsvindt, worden aanvragen altijd behandeld via een wachtrij-systeem. Elke gemeente krijgt zo automatisch een e-mail wanneer het rapport klaar is.

Samenvattend

  • Zeer flexibel formulierensysteem
  • Complexe dataverwerking vereenvoudigd middels integratie Excel engine
  • Generatie native Word documenten inclusief grafieken en tabellen
  • Gebouwd op basis van ASP.NET, C# en jQuery technologie
  • Gebaseerd op Silicon low code platform.

 

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top