Deel deze pagina

EVG Start - Koppeling website met Google Spreadsheets en Google tag manager

EVG-Drive-web.png

Vraag

EVG Start biedt jonge talenten een vliegende start van hun ICT management carrière en bedrijven de kans om nú deze talenten aan zich te binden. Aangezien EVG veel werving doet van nieuwe medewerkers via hun website, is er aan Fenêtre gevraagd om een aantal verbeteringen door te voeren binnen de huidige website.

Koppeling van website met Google Spreadsheets

Geïnteresseerden in een carrière bij EVG kunnen met een online formulier die geplaatst is bij de vacatures op de website solliciteren. Deze informatie komt vervolgens bij de HR-medewerker binnen, die dit vervolgens in een Excel binnen Google Drive invoert. Gezien de hoeveelheid sollicitanten wilde EVG dit proces automatiseren. Als oplossing hiervoor heeft Fenêtre een koppeling gemaakt tussen Umbraco CMS en Google Spreadsheets. Bij een nieuwe sollicitatie wordt er nu automatisch een nieuwe invoer aangemaakt in Google Spreadsheets met de ingevulde informatie van het online formulier. Handmatige invoer van de binnengekomen gegevens is niet meer nodig en dit betekent veel tijd winst. Met deze toepassing kan er tevens een koppeling gemaakt worden met andere Cloud oplossingen, denk hierbij aan Office 365, Dropbox en Telerik Spreads.

Integratie Google tag manager

Om de transacties die plaatsvinden op de website van EVG meetbaar te maken in Google Analytics, is een E-commerce Tracking implementatie nodig. Door middel van deze integratie, is EVG nu in staat de bezoeker ‘te volgen’ binnen haar website. EVG kan nu goed zien, welke Call-To-Action buttons werken op content pagina’s en welke minder resultaat boeken.

Samengevat

  • Optimalisatie website
  • Automatisering van het proces
  • Koppeling website met Cloud service
  • E-commerce tracking
  • Umbraco CMS maatwerk

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top