Deel deze pagina
Makkelijk online een zakelijke polisofferte aanvragen

met een oplossing die Excel en webservices handig combineert

KLANTVRAAG

Door de complexiteit van de producten is het zakelijke verzekeringsmarkt nog niet gebruikelijk om online diensten aan te bieden. MS Amlin wil voor makelaars faciliteren dat hun zakelijke klanten direct online een aansprakelijkheidsverzekering kunnen aanvragen. MS Amlin wilde een flexibele calculatietool laten ontwikkelen die door de makelaars via hun website zou kunnen worden aangeboden.

OPLOSSING

Binnen verzekeringsmarkt is het gebruikelijk dat met zeer complexe Excels gewerkt wordt bij het opstellen van offertes. Om deze kennis maximaal te benutten heeft Fenêtre een calculatietool ontwikkeld. De Excels, geüpload naar een online omgeving, worden gebruikt om de juiste berekeningen te maken. Wanneer de Excel wijzigt kan eenvoudig een nieuw bestand naar de calculatietool geüpload worden. De Excel wordt ontsloten via webservices zodat iedereen kan aansluiten. 

De calculatietool is op een flexibele manier gekoppeld aan de verschillende webservices. Deze worden door de makelaars vanuit hun eigen website aangeroepen om direct online een calculatie te maken voor een offerte.

Fenêtre heeft de oplossing zo opgezet dat meerdere makelaars en meerdere producten kunnen worden toegevoegd.

"Fenetre heeft ons perfecte maatwerk software geleverd en is wat ons betreft de toonaangevende specialist voor online software."
MS Amlin
Marc Bosma
Lead Underwriter Casualty
MS Amlin - Marc Bosma.png

RESULTAAT

  • Door aan te sluiten bij de vertrouwde Excels wordt de kennis van de experts binnen de verzekeraar maximaal benut, dit zorgt voor een snelle time-to-market.
  • Er is geen dure business rule engine of rekenbox gebruikt, dit scheelt factor 10 in kosten voor ontwikkeling en onderhoud
  • Een makkelijk uitbreidbare oplossing door gebruik te maken van moderne techniek
  • Snel gerealiseerd gebruik te maken van het Fenêtre low code platform
  • Een stabiele oplossing op basis van gestandaardiseerde REST webservices, Microsoft .NET en SQL Server

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top