Deel deze pagina
Geoptimaliseerd en in een nieuw jasje

voor meer bezoekers en conversie

Klantvraag

OnderwijsAdvies is een ondernemende en innovatieve organisatie die zich richt op klanten in onderwijs, opvoeding en zorg. Bij OnderwijsAdvies werken ruim 300 mensen die zich dagelijks op professionele wijze en met passie inzetten voor klanten waarbij de ontwikkeling van ieder kind centraal staat. OnderwijsAdvies heeft gevraagd om haar website te analyseren op basis van gedrag van bezoekers. Waar klikken zij op, wat downloaden ze en wat zijn de belangrijkste pagina’s.

Web analyse en optimalisatie

Na een grondige structuur- en data-analyse van de oude website en in Google Analytics kon er geconcludeerd worden dat de website met e-commerce integratie van het OnderwijsAdvies niet optimaal benut werd. De belangrijkste conclusie was, dat er meer structuur moest worden aangebracht in de content, minder call-to-action buttons en een versimpeling van de navigatie. Tot slot, moest er meer onderscheid aangebracht worden en had de homepage een ‘make over’ over nodig met meer blokken gericht op content. Deze wijzigingen zorgen voor meer overzicht, vindbaarheid en conversie.

Verbetering webshop

Naast de normale content binnen de website, is er ook een webshop op basis van UCommerce geïntegreerd. Om meer conversie te behalen zijn er een aantal design aanpassingen toegevoegd. Zo heeft de winkelwagenbutton een onderscheidende kleur en is er meer overzicht gecreëerd op de overzichtspagina’s en productdetailpagina.

Responsive website

De website van OnderwijsAdvies was niet responsive, dit houdt in dat bezoekers niet goed konden navigeren op alle beeldschermen. Op basis van het redesign van de desktop versie zijn er responsive schermen ontwikkeld en vervolgens geïmplementeerd in Umbraco 4.

Resultaat

  • Web optimalisatie op basis van oude structuur en data uit Google
  • Hogere conversie en vindbaarheid door wijzingen in het design en structuur
  • Meer overzicht en duidelijk onderscheidende elementen
  • Responsive website en webshop
  • Herdesign zonder CMS-update

De oude website heeft een nieuw, fris design gekregen

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top