Deel deze pagina

CIBG - Dynamische formulieren voor het UZI register

Uzi-web.png

Fenêtre kreeg vanuit het CIBG, een agentschap van het ministerie van VWS, de vraag of het mogelijk was om via een online applicatie haar formulieren op een gebruiksvriendelijke manier te beheren. Met deze gedachte zijn wij aan de slag gegaan en hieruit is het dynamische formulierensysteem ontstaan. Het CIBG verzamelt en verwerkt (gecertificeerde) gegevens en levert die uit. Het Informatiepunt behandelt ongeveer 10.000 aanvragen per maand. Om de aanvrager direct naar de juiste aanvraagformulieren te leiden, heeft Fenêtre een kieswijzer ingebouwd. Aan de hand van gerichte vragen wordt de aanvrager via een wizard nu direct naar de juiste formulieren geleid. De relevantie van de vragen is door de beheerders zelf op ieder ogenblik aan te passen. Uiteindelijk wordt van het formulier automatisch een PDF gegenereerd dat kan worden ondertekend door de aanvrager.

Speciaal voor het CIBG heeft Fenêtre ervoor gezorgd dat de applicatie ook een functie bevat om postcodes te zoeken. Online wordt gecontroleerd of een ingevoerde postcode correct is en vervolgens wordt de bijbehorende "straat en/of plaats" getoond. Een groot voordeel van de applicatie is dat de online formulieren voldoen aan de zogenaamde 'drempelvrij'-eis. Fenêtre houdt hierdoor rekening met ouderen en mensen met een functiebeperking op het internet. Dit betekent dat complexe formulieren ook zonder opmaak en zonder JavaScript goed lees- en werkbaar blijven.

Het door Fenêtre ontwikkelde dynamische formulierensysteem laat zien dat het beheer van formulieren zowel slim als eenvoudig kan worden ingeregeld.

Samenvattend

  • Gebruiksvriendelijke formulieren
  • Online applicatie voor eenvoudig beheer
  • Automatische omzetting naar PDF bestand
  • Speciale postcode-zoekfunctionaliteit
  • Formulieren voldoen aan 'drempelvrij'-eis
  • Gebouwd op basis van ASP.NET en jQuery technologie
  • Veilig: heeft succesvol externe security audits en pentests doorlopen

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top