Deel deze pagina

VNAB - Webservice support


Fenêtre ondersteunt de VNAB (Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs) bij de ontwikkeling van het nieuwe webgebaseerde Assurantie Beurs Systeem (e-ABS). De afgelopen periode heeft Fenêtre daarvoor op basis van zelf ontworpen procesflows van e-ABS de webservice testscripts ontwikkeld.

Via e-ABS kunnen makelaars, verzekeraars en expertisebureaus online gegevens uitwisselen over offertes en polissen (Placement), schade (Claims) en de financiële verwerking van in co-assurantie gesloten polissen (Clearing). Dit laatste vindt al jaren plaats via het zogeheten Beurs Clearing Systeem (BCS). Op basis van testflows zal de volgende versie van de e-ABS webservices worden getest. Hierbij is gebruik gemaakt van diverse tools zoals SoapUI waarmee op professionele wijze automatische tests kunnen worden opgezet.

De drie modules Placement, Claims en Clearing zijn in de nieuwe opzet op elkaar aangesloten. Door de éénmalige invoer van gegevens worden processen versneld waardoor zowel aanzienlijke efficiency- als kostenvoordelen worden gerealiseerd. Fenêtre levert daarbij naast testsupport ook documentatie, contra-expertise en ondersteuning aan aansluitende partijen op het gebied van de te gebruiken webservices.

319_vnab-logo-new.png

Samenvattend

  • Ontwikkeling van webservice testscripts voor het e-ABS
  • Testscripts op basis van SoapUI, Java en .NET
  • Ondersteunen van aansluitende partijen
  • Webservice contra-expertise
  • Documentatie schrijven voor aansluiting webservices

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top