Deel deze pagina
Bij het begin begonnen voor OnderwijsAdvies

onder andere nieuwe navigatie, nieuwe techniek én nieuwe vormgeving

Klantvraag

Bij OnderwijsAdvies werken meer dan 200 professionals dagelijks aan het beste onderwijs en de beste zorg voor elk kind en iedere jongere. Zodat deze zich optimaal kan ontwikkelen. Vanuit deze inspiratie levert OnderwijsAdvies diensten en opleidingen aan scholen en ouders. Daarnaast biedt OnderwijsAdvies ondersteunde materialen als boeken en begeleidingsmaterialen aan.

OnderwijsAdvies heeft de wens via haar website en webshop scholen en ouders beter te informeren over alle mogelijkheden. De huidige website, inmiddels bijna 7 jaar geleden gerealiseerd, bood daar onvoldoende mogelijkheden toe. Gezien de prettige samenwerking die Fenêtre sinds 5 jaar heeft, was het logisch om dit samen met OnderwijsAdvies op te pakken.

OnderwijsAdvies

Oplossing

De realisatie van de nieuwe website en webshop is in heldere afgebakende fasen gesplitst.

  1. Bepalen van de websitestructuur en de interactiemogelijkheden
  2. Selecteren van het best passende e-commerce platform
  3. Ontwikkelen van de casco website
  4. Uitwerken van het grafisch ontwerp
  5. Toepassen van de vormgeving

Binnen elke fase is getoetst of deze aansloot aan de doelstelling om bezoekers binnen drie keer klikken de juiste informatie te bieden en te stimuleren tot het doen van een actie, bijvoorbeeld informatie aanvragen, aanmelden voor een opleiding of doen van een aankoop.

Voor de realisatie van de website is gekozen voor het open source Umbraco, een content management systeem voor het bewerken en beheren van dynamische webpagina's. Voor de webshop is de kracht van de content in Umbraco gebundeld met de gratis versie van het, eveneens open-source, Ucommerce platform. Deze gratis variant biedt, met enkele aanpassingen voor bijvoorbeeld meerdere BTW-tarieven, voldoende functionaliteit voor OnderwijsAdvies om haar webshop in te richten.

Bij het vernieuwen van de website zijn meteen eerdere adviezen, zoals voor de vindbaarheid in zoekmachines, doorgevoerd. Ook is gekeken hoe het beheer van de website door OnderwijsAdvies zelf eenvoudiger kon worden gemaakt.

Ook dit keer tekende Plans&Pixels weer voor het grafisch ontwerp. Op basis van de vormgeving van kenmerkende pagina’s en elementen is de verdere vertaling voor de totale website doorgevoerd.

Resultaat

  • Conversiegerichte, responsive, eigentijdse website
  • Herkenbare pagina’s voor diensten, opleidingen, producten, thema’s, nieuws, professionals en vacatures
  • Overzichtelijke geïntegreerde webshop, gekoppeld aan Rabo Omnikassa
  • Volledige vrijheid in het inrichten van eigen online formulieren
  • Aanmeldingen voor de nieuwsbrief direct door naar Spotler
"Fijne en deskundige partner om -in korte tijd- een website mee te realiseren. Waardering voor hun grote, oplossingsgerichte inzet. We zijn trots op het resultaat!"
OnderwijsAdvies
Ceciel van der Biezen
Stafadviseur marketing & communicatie
OnderwijsAdvies - Ceciel van der Biezen.png

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top