Deel deze pagina

CIBG - ZOVAR - Dynamische formulieren systeem

Fenêtre kreeg vanuit het CIBG de vraag of het mogelijk was om via een online applicatie het aanvraagformulier voor het ZOVAR-servercertificaat op een gebruiksvriendelijke manier te beheren. Met deze gedachte zijn wij aan de slag gegaan en hieruit is het dynamische formulierensysteem ontstaan.

CIBG - ZOVAR formulierHet Zorgverzekeraars identificatie en authenticatie register (ZOVAR) is de organisatie die de unieke identificatie van zorgverzekeraars en zorgkantoren in Nederland mogelijk maakt. ZOVAR is verantwoordelijk voor de aanvraag, productie en uitgifte van het ZOVAR-servercertificaat. ZOVAR is onderdeel van het CIBG, een agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Speciaal voor het CIBG heeft Fenêtre ervoor gezorgd dat de applicatie ook een functie bevat om postcodes te zoeken. Online wordt gecontroleerd of een ingevoerde postcode correct is en vervolgens wordt de bijbehorende "straat en/of plaats" getoond. ZOVAR maakt ook gebruik van deze functionaliteit.

Een groot voordeel van de applicatie is dat de online formulieren voldoen aan de zogenaamde drempelvrij-eis. Fenêtre houdt hierdoor rekening met ouderen en mensen met een functiebeperking op het internet. Dit betekent dat complexe formulieren ook zonder opmaak en zonder JavaScript goed lees- en werkbaar blijven. Uiteindelijk wordt van het formulier automatisch een PDF gegenereerd dat kan worden ondertekend door de aanvrager.

Het door Fenêtre ontwikkelde dynamische formulierensysteem laat zien dat het beheer van formulieren zowel slim als eenvoudig kan worden ingeregeld.

Samenvattend

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top