Deel deze pagina
Voldoen aan compliance eisen

met web-based klantpolissen en voertuiggegevens

Klantvraag

AIG is een toonaangevende internationale verzekeringsorganisatie die wereldwijd actief is in meer dan 80 landen en jurisdicties. AIG biedt oplossingen voor bedrijfsschades en aansprakelijkheden, levensverzekeringen, pensioenproducten en financiële services. Met deze uiteenlopende producten en diensten helpt AIG bedrijven en particulieren hun vermogen te beschermen, risico's te beheren en te zorgen voor pensioenzekerheid.

AIG Luxemburg is verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer van diverse grote klanten zoals leasemaatschappijen. Door de nieuwe, strengere compliancy regels en de verplichting om te gaan koppelen met de Luxemburgse overheid (voor de digitale uitwisseling van gegevens of een voertuig verzekerd is, voor bijvoorbeeld politie tijdens wegcontroles) voldeed de huidige werkwijze niet meer. AIG Luxemburg heeft bij Fenêtre aangeklopt om hier een nieuwe, op maat gemaakte, applicatie voor te ontwikkelen.

AIG Luxemburg

Oplossing

Na een korte analyse is gekozen voor een afgeschermde online applicatie met diverse import- en exportmogelijkheden van klantpolissen en voertuigen naar Excel. De oplossing is ontwikkeld met het Silicon low code platform.

Er zijn verschillende bulkacties beschikbaar zoals het uit verzekering halen van meerdere voertuigen. Ook het ‘taggen’ van een groep voertuigen, bijvoorbeeld boven bepaalde cataloguswaarde kan in een simpele handeling met een bulkactie. Alle mutaties worden gelogd. Het is voor AIG altijd zichtbaar wie wat heeft aangepast en wanneer dat is gebeurd. Een groot voordeel voor AIG is dat automatische verlengingen ondersteund worden. Onderdeel van de oplossing is de automatische generatie van documenten, zoals de welbekende groene kaarten. 

Daarnaast is via webservices een directe koppeling beschikbaar met het systeem van de Luxemburgse overheid, vergelijkbaar met het RDW. Bijzonder aspect daarin is dat alle communicatie wordt bewaard in een wachtrij. Wanneer het systeem niet bereikbaar is, worden gegevens bewaard zodat de uitwisseling van gegevens op een later moment wordt voltooid. Zo gaat er niets van de communicatie verloren.

De applicatie is geïnstalleerd op de wereldwijde infrastructuur van AIG in Ierland. Via speciale DevOps scripts kan vanuit Nederland automatische installatie van eventuele updates worden uitgevoerd.

Ondanks de complexe omgeving en meerdere partijen om af te stemmen, is het project binnen 9 maanden opgeleverd. AIG is zo tevreden over de oplossing, dat de applicatie zeer waarschijnlijk, met enkele kleine lokale aanpassingen, ook gebruikt zal gaan worden door AIG in Portugal en Spanje.

"Door de moderne technologie van Fenêtre lopen we voorop vergeleken met de meeste van onze concurrenten."
AIG Europe Limited
Geoffroy Guissard
Head of Distribution Luxembourg and Underwriter Personal Insurance
AIG - Geoffroy Guissard.png

Resultaat

  • De ouderwetse Excel is vervangen door een moderne webapplicatie
  • Er wordt voldaan aan intern en externe compliance eisen
  • 100% fouttolerante communicatie met de Luxemburgse overheid
  • Tevreden gebruikers en management
  • Voorsprong ten opzichte van de belangrijkste concurrenten

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top