;

Voldoen aan compliance eisen met web-based klantpolissen en voertuiggegevens

AIG Luxemburg is verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer van diverse grote klanten zoals leasemaatschappijen. Door de nieuwe, strengere compliancy regels en de verplichting om te gaan koppelen met de Luxemburgse overheid (voor de digitale uitwisseling van gegevens of een voertuig verzekerd is, voor bijvoorbeeld politie tijdens wegcontroles) voldeed de huidige werkwijze niet meer. AIG Luxemburg heeft bij Fenêtre aangeklopt om hier een nieuwe, op maat gemaakte, applicatie voor te ontwikkelen.

Lees meer over systeemintegratie en koppelingen

AIG Luxemburg

Na een korte analyse is gekozen voor een afgeschermde online applicatie met diverse import- en exportmogelijkheden van klantpolissen en voertuigen naar Excel. De oplossing is ontwikkeld met het Silicon low code platform.

 

Eisen

Eisen en oplossingen

Oplossingen

Verschillende acties moeten met één handeling door te voeren zijn.

Er zijn verschillende bulkacties beschikbaar in de applicatie, zoals het uit verzekering halen van meerdere voertuigen. Ook het ‘taggen’ van een groep voertuigen, bijvoorbeeld boven bepaalde cataloguswaarde kan in een simpele handeling met een bulkactie. Alle mutaties worden gelogd. Het is voor AIG altijd zichtbaar wie wat heeft aangepast en wanneer dat is gebeurd.

Alle huidige processen moeten beschikbaar zijn.

Een groot voordeel voor AIG is dat automatische verlengingen ondersteund worden. Onderdeel van de oplossing is de automatische generatie van documenten, zoals de welbekende groene kaarten.

Direct koppelingen met externe bronnen

Via webservices is een directe koppeling beschikbaar met het systeem van de Luxemburgse overheid, vergelijkbaar met het RDW. Bijzonder aspect daarin is dat alle communicatie wordt bewaard in een wachtrij. Wanneer het systeem niet bereikbaar is, worden gegevens bewaard zodat de uitwisseling van gegevens op een later moment wordt voltooid. Zo gaat er niets van de communicatie verloren.

Hosting bij AIG, support via Fenêtre

De applicatie is geïnstalleerd op de wereldwijde infrastructuur van AIG in Ierland. Via speciale DevOps scripts kan vanuit Nederland automatische installatie van eventuele updates worden uitgevoerd.

Korte oplevertijd

Ondanks de complexe omgeving en meerdere partijen om af te stemmen, is het project binnen 9 maanden opgeleverd. AIG is zo tevreden over de oplossing, dat de applicatie zeer waarschijnlijk, met enkele kleine lokale aanpassingen, ook gebruikt zal gaan worden door AIG in Portugal en Spanje.

Resultaat

  • De ouderwetse Excel is vervangen door een moderne webapplicatie.
  • Er wordt voldaan aan intern en externe compliance eisen.
  • 100% fouttolerante communicatie met de Luxemburgse overheid.
  • Tevreden gebruikers en management.
  • Voorsprong ten opzichte van de belangrijkste concurrenten.

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)