Deel deze pagina

VNAB - Business Intelligence voor grootzakelijke verzekeringsmarkt

afbeelding logo VNAB EABSFenêtre heeft recent fase 1 van het VNAB managementinformatiesysteem succesvol gerealiseerd. De VNAB (Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs) is de Nederlandse brancheorganisatie voor de grootzakelijke verzekeringsmarkt. Als toonaangevende organisatie in dit segment behartigt de VNAB primair de belangen van de (register)makelaars en verzekeraar, die actief zijn op de verzekeringsmarkt voor industriële, complexe of omvangrijke risico's.

Het project omhelsde het definiëren van het gegevensmodel voor het management informatiesysteem, ophalen van informatie uit het e-ABS beursinformatiesysteem en het bereikbaar maken van deze informatie via reporting tools. In de eerste fase zijn er enkele standaardrapportages gemaakt en zal de VNAB zelf rapportages maken, in de volgende fase van dit project zullen verzekeraars en makelaars zelf online management informatie kunnen maken.

VNAB - MI grafiekHet project maakt uitvoerig gebruik van webservices om alle gegevens uit het e-ABS systeem op te halen. Daarna worden er enkele verrijkingen en dataoptimalisaties toegepast. Voor de rapportages in de eerste fase is gebruik gemaakt van SAP Chrystal Reports en de generatie van Microsoft Excel overzichten.

Samenvattend

  • Gebruik gemaakt van SOAP webservices technologie
  • Optimalisaties management informatie gegevensmodel
  • Business intelligence
  • SAP Chrystal Reports
  • Automatische generatie van Microsoft Excel

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top