Deel deze pagina
Wereldwijde UBO informatie

en volledige ondersteuning van cliëntenonderzoek en risico-onderzoek

Fenêtre ontwikkelt voor de VNAB het Sanctiepl@tform

Volgens de Sanctiewet 1977 wordt er verwacht dat verzekeraars uitvoerig onderzoeken met wie zij zaken doen of gaan doen. Zo mag de verzekeraar bijvoorbeeld geen schadeclaim uitkeren aan een organisatie die betrokken is bij terrorisme. Dit onderzoek kost organisaties veel tijd, geld en personeel. De VNAB, de brancheorganisatie voor de zakelijke verzekeringsmarkt, heeft in samenwerking met Fenêtre online solutions het Sanctiepl@tform ontwikkeld. Met dit online sanctieplatform kan de verzekeringsmarkt snel en kostenefficiënt aan de Sanctiewet- en regelgeving voldoen. Fenêtre heeft dit complexe platform binnen de afgesproken tijd en budget opgeleverd.

VNAB Sanctieplatform

Het platform

Met het ontwikkelde platform wordt er online nagegaan met wie er zaken gedaan wordt of gedaan gaat worden. Daarnaast wordt gecontroleerd of een potentiële relatie mogelijk op de sanctielijst voorkomt. In de online applicatie zijn de processen gestandaardiseerd en geautomatiseerd waardoor er efficiënt en effectief onderzoek gedaan kan worden om de Sanctiewet te kunnen naleven. Al deze onderzoeken worden opgeslagen op het platform en zijn deelbaar binnen de coassurantiemarkt.

Functionaliteit

Het platform is volledig webgebaseerd en bruikbaar voor zowel coassurantie, volmacht als provinciale posten en toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de VNAB.  Bij de ontwikkeling van het platform is er goed gelet op de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en veiligheid van de applicatie. De applicatie is zowel handmatig en automatisch uitvoerig getest. Daarnaast beschikt de applicatie over een moderne uitstraling en is het via webservices te koppelen aan de eigen backoffice. Het project is volgens de Agile ontwikkelmethodiek uitgevoerd en in delen opgeleverd. Het Sanctiepl@tform is binnen de afgesproken termijn en tegen fixed price succesvol afgerond.

Functionaliteit

Wereldwijde UBO informatie

Het platform ondersteunt het geautomatiseerd uitvragen en controleert de organisaties en de uiteindelijk belanghebbende persoon achter de organisatie (de Ultimate Beneficial Owner: UBO) tegen de sanctie­lijsten. Door een koppeling met de wereldwijde gegevensdatabase van Dun & Bradstreet worden de bedrijfsgegevens verrijkt met betrouwbare informatie. Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan houdt de sanctieverordeningen up-to-date.

Ondersteuning van cliëntenonderzoek en risico-onderzoek

Het VNAB Sanctiepl@tform is het enige platform in de markt dat de uitvoering van het cliëntenonderzoek (Customer Due Dilligence: CDD) en risico-onderzoek (Transaction Due Dilligence: TDD) van de EU en US verordeningen volledig ondersteunt.

Resultaat

 • Volledige (inter)nationale dekking van het cliëntenonderzoek en risico- onderzoek dat voldoet aan de Sanctie wet- en regelgeving
 • Opdeling van polissen in risico categorieën ter ondersteuning van de eigen risico-analyse
 • Onderzoeken deelbaar met alle betrokken verzekeraars binnen de coassurantiemarkt
 • Koppeling met de e-ABS applicatie
 • Veilig en versleuteld
 • Snel en makkelijk aan de slag
 • Helder werkproces en zeer gebruiksvriendelijk
 • Modern en online toegankelijk
 • Bijzondere functionaliteiten zoals whitelisting
 • Specifieke dossiers eenvoudig toe te wijzen aan compliance officers
 • Koppeling met wereldwijde UBO database van Dun & Bradstreet
 • Juridische borging EU en US verordeningen door Kennedy Van der Laan
 • Kosten efficiënt
"Fenêtre heeft voor ons binnen 4 weken een direct bruikbare webapplicatie gebouwd om sanctiecontroles uit te voeren. Onze leden waren blij verrast met deze prestatie."
VNAB
Theo van Endhoven
e-ABS manager
theovnab.png

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top