Deel deze pagina
Mobile friendly website voor Nyenrode Business Universiteit

het volledige opleidingsaanbod duidelijk in één oogopslag

Klantvraag

Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit van Nederland, opgericht in 1946 voor en door het bedrijfsleven. Nyenrode biedt intensieve academische opleidingen en korte en langere programma’s binnen de vakgebieden business, management, accountancy, controlling en fiscaal recht. Op deze terreinen verricht Nyenrode ook wetenschappelijk onderzoek.

Na een uitgebreid voortraject heeft Nyenrode Fenêtre gevraagd om de totaaloplossing voor de realisatie van haar nieuwe website op zich te nemen: interactie ontwerp, grafisch ontwerp en technische realisatie.

Aanpak

Tijdens dit project is volgens de Agile projectaanpak gewerkt. Iedere sprint startte met het in kaart brengen van de wensen van Nyenrode. Vervolgens werd op basis van het interactie ontwerp, het grafisch ontwerp uitgewerkt en daarna gestart met de technische realisatie. Prioriteiten zijn met de MoSCoW methode bepaald, terwijl via user stories werd bewaakt dat iedereen in dezelfde richting aan het werk was.

Nyenrode Business Universiteit

Oplossing

De nieuwe website maakt gebruik van Progress Sitefinity CMS. Met dit content management systeem kunnen de marketeers en programma managers van Nyenrode gemakkelijk zelf de inhoud van de opleiding beheren en evenementen zoals open dagen toevoegen.

Naast vormgeven van het interactie ontwerp en de technische realisatie was Fenêtre samen Plans&Pixels verantwoordelijk voor het grafisch concept en de uitwerking ervan. Met als belangrijk doel conversie te genereren. Het design maakt gebruik van veel, eigen beeld. Deze geeft de website de vertrouwde Nyenrode uitstraling en is bedoeld om studenten te inspireren en overtuigen een opleiding aan Nyenrode te volgen.

Een belangrijk element voor website van Nyenrode is de newsroom met ruim 1.250 artikelen. Vlak voor live heeft Fenêtre deze nieuwsartikelen geautomatiseerd overgehaald naar de nieuwe website zodat deze bewaard zijn gebleven en gewoon toegankelijk zijn voor iedereen

De website wordt gehost door Fenêtre, maar de gebruikersbeveiliging is direct gekoppeld aan ADFS van Nyenrode zodat CMS gebruikers via Single Sign On kunnen inloggen.

Resultaat

  • Moderne, overzichtelijke website met een mobile friendly ontwerp voor de enige particuliere universiteit van Nederland
  • Eenvoudig te beheren content in Sitefinity CMS Online Marketing Edition
  • Gestructureerde, omvangrijke webredactie met verschillende rollen en rechten
  • Aanmeldingen voor opleidingen en evenementen direct in ClickDimensions marketing automation software
  • Een goed gevuld nieuwsarchief en redirects van bijna 2.500 oude URLs naar de nieuwe pagina’s
"De inzet van Fenêtre is uitstekend bevallen. Dankzij jullie drive, snelheid, souplesse en deskundigheid is de nieuwe website een succes geworden."
Nyenrode Business Universiteit
Koen van Niftrik
Head of Marketing & Corporate Communications
Nyenrode - Koen van Niftrik.png

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top