;

Kaakverhoudingen uitlezen met tracing software voor orthodontie praktijken

Voordat in een orthodontiepraktijk een persoonlijk behandelplan kan worden opgesteld, worden er eerst röntgenfoto’s gemaakt. Deze foto's worden gebruikt om de startpositie van het gebit vast te stellen. Op een röntgen-schedelfoto kan een orthodontist de bestaande kaakverhoudingen uitlezen.

Voorbeeld rontgen beeld

Met behulp van tracing software is dit proces te vergemakkelijken, in plaats van handmatig de verhoudingen uit te tekenen kunnen de juiste verhoudingen digitaal getraceerd worden vanaf specifieke punten. Wij hebben voor Orthocenter en haar praktijken tracing software voor dit proces ontwikkeld. Deze maatwerk software is gebouwd om precies aan te sluiten bij de wensen en eisen van elk ontwikkelproject.

Eisen

Eisen en oplossingen

Oplossingen

Ontwikkelen van tracing software voor de röntgen-schedelfoto

De software is ontwikkeld op basis van een röntgen image framework. Hiermee is het uitlezen van de kaakverhoudingen aan de hand van een röntgenfoto gedigitaliseerd. We hebben complexe geometrische algoritmes toegepast voor het visualiseren van de tracings op de röntgenafbeeldingen en voor het berekenen van uitkomsten voor verschillende cephalometrische analyses.

Bij het ontwikkelen van deze applicatie is gekozen dit te bouwen op basis van ons Silicon Low Code platform. Met het Silicon Low Code platform levert Fenêtre online oplossingen 2 tot 10 keer sneller dan ouderwets maatwerk.

Resultaat

  • Tijdswinst door een applicatie die handwerk vermindert
  • Snelle realisatie door de Silicon Low Code basis
  • Maatwerk applicatie die aansluit bij het proces van Orthocenter en haar praktijken

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)