Deel deze pagina
Speciaal voor medische professionals

altijd actuele officiële informatie en inzicht in de voorraad

Klantvraag

Weleda is een internationale onderneming in verzorgingsproducten en zelfzorgproducten en is in ruim 50 landen actief. Naast deze producten heeft Weleda ook natuurlijke geneesmiddelen in het assortiment. Weleda geneesmiddelen, ontwikkeld vanuit antroposofische behandelmethoden, zijn aanvullend bij behandelingen die vanuit de reguliere geneeskunde worden aangeboden.

De officiële informatie over deze geneesmiddelen, zoals de wetenschappelijke productinformatie, het openbare beoordelingsrapport en de patiëntenbijsluiter werden door Weleda bijgehouden in een preparatenregister. Een inmiddels verouderde applicatie die aan vervanging toe was.

Het preparatenregister werd eens in de zoveel tijd uitgebracht in een papieren boekje dat onder apothekers werd verspreid. De wens van Weleda was met de introductie van een nieuwe geneesmiddelendatabase dit moment aan te pakken om meteen de overstap te maken naar een besloten website met actuele informatie.

Gezien de prettige samenwerking voor de Complementaire Geneesmiddelen app heeft Weleda de hulp van Fenêtre gevraagd haar te helpen bij het vervangen van het preparatenregister.

Weleda Geneesmiddelendatabase

Oplossing

Met het Silicon Low Code platform is in een paar weken tijd de basis gelegd voor de vervanging van het preparatenregister. Gestart is met het register voor de medicijnen met meta informatie. Direct daaropvolgend is de geneesmiddelendatabase uitgebreid met registers voor indicaties en bijwerkingen.

Via een koppeling naar Microsoft Dynamics Navsion wordt dagelijks de actuele voorraadinformatie opgehaald. De informatie kan handmatig worden verrijkt met afbeeldingen en omschrijvingen.

Voor de ontsluiting van de informatie is gekozen voor een koppeling met het Umbraco Open Source CMS. De actuele informatie wordt uit de geneesmiddelendatabase opgehaald en automatisch getoond in Umbraco CMS. Het voordeel van deze oplossing is dat Umbraco uitgebreide mogelijkheden biedt om de eigen huisstijl en styling door te voeren. Ook is het mogelijk voor Weleda om zelf, naast de officiële informatie, aanvullende pagina’s met toelichtende informatie in te richten.

De focus van de website was een goede, overzichtelijke weergave van de informatie op mobiele telefoons. Daarbij moest het voor een apotheker ook mogelijk zijn om van de patiëntenbijsluiter een PDF te maken die direct gedeeld kan worden.

Om zeker te weten dat alleen medische professionals toegang hebben tot de informatie is als extra beveiliging een koppeling met DocCheck gerealiseerd. De website is afgeschermd via een login met een geldig DocCheck account.

Gedurende het hele project is intensief samengewerkt tussen Weleda en Fenêtre. Gestart is met een stip op de horizon. Vervolgens is in sprints van twee weken steeds nieuwe functionaliteit opgeleverd. Na iedere sprint is samen de functionaliteit van de volgende sprint bepaald.

Weleda heeft de wens uitgesproken om de geneesmiddelendatabase in de nabije toekomst verder uit te breiden met nieuwsartikelen en blogs en met een directe koppeling naar Mailchimp.

Resultaat

  • Altijd up-to-date officiële informatie bij medisch specialisten.
  • Medisch specialisten hebben direct inzicht in de actuele beschikbaarheid van de geneesmiddelen
  • Weleda beschikt over een moderne geneesmiddelendatabase waar ze de komende jaren mee vooruit kan. 
  • De mogelijkheid via het Silicon Low Code platform flexibel en eenvoudig nieuwe functionaliteit toe te voegen.
  • Kostenbesparing door het wegvallen van het maken en drukken van de papieren boekjes.

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top