Deel deze pagina
Een slimme combinatie van APIs en webhooks

maken doeltreffende vertalingen in elke taal mogelijk

Klantvraag

Livewords is het grootste en meest innovatieve tolk- en vertaalbureau van de Benelux en het 4e grootste van de wereld. Livewords staat voor kwaliteit, kennis, expertise en innovatie. Toch staat Livewords vooral voor een persoonlijke service. De tolken en vertalers zijn 24/7 bereikbaar. Livewords is thuis in alle talen en werkzaam over de hele wereld en is specialist in branches als Legal, Finance, Life sciences, Technical, Public services, E-commerce en Retail. Klanten van Livewords zijn onder andere het UWV, ASML, Nespresso en Hema.

Fenêtre ondersteunt al ruim 10 jaar het primaire digitale proces voor Livewords. Zo ontwikkelden we Livewords Xpress, het extranet voor tolken en vertalers en verschillende tolkenapplicaties voor de overheid. Een constructieve, prettige samenwerking.

Livewords wil haar klanten via verschillende kanalen zo laagdrempelig mogelijk van dienst kunnen zijn en heeft Fenêtre gevraagd te helpen bij de wens Livewords Flow aan te bieden binnen het eCommerce CMS Lightspeed. Met Livewords Flow worden teksten live vertaald. De deskundige vertalers en branchespecialisten van Livewords maken gebruik van geavanceerde technologie, vertaalgeheugens en terminologielijsten om hoogwaardige vertalingen te leveren. 

Livewords Flow voor Lightspeed

Oplossing

In eerste instantie zijn, in een kort adviestraject samen met de producteigenaar binnen het marketing team, de functionele eisen en wensen beschreven vanuit het perspectief van de beheerder van de webshop.

Door de heldere beschrijving was het mogelijk de app in een kort traject van één maand te realiseren. Randvoorwaarde vanuit Livewords was dat zo min mogelijk aanpassingen aan de systemen zelf gedaan hoefden te worden.

Er is een koppeling gelegd tussen de verschillende API’s. In eerste instantie wordt de te vertalen content van de webshop uitgelezen. Via een webhook worden nieuwe producten en mutaties ingeladen in Livewords Flow en aangeboden aan de vertalers van Livewords. Zodra de vertaling gereed is, volgt het omgekeerde proces: de nieuwe teksten worden, afhankelijk van de gekozen instellingen, direct gepubliceerd naar Lightspeed of ter accordering klaargezet.

Daarmee is Livewords Flow voor Lightspeed een plug-in waarmee de applicatie Livewords Flow is gekoppeld aan dat CMS en real-time doeltreffende vertalingen in elke taal mogelijk maakt . Zo worden de vertalingen direct op de website gepubliceerd.

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

eric.kruis@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 19 84 09 57
Contactinformatie Fenêtre >
Eric
top