;

Gestructureerde processen door middel van online formulieren.

Het behandelen van offerte aanvragen voor nieuwe verzekeringen is een herhalend proces binnen de werkzaamheden van Markel. Het invullen, verwerken en opmaken van grote hoeveelheden offertes is een arbeidsintensief proces. Diverse onderdelen moeten handmatig behandeld worden voor er een kloppende offerte kan worden verstuurd.

Markel heeft Fenêtre gevraagd deze processen te structureren en efficiënter te laten verlopen, bij dit project is gebruik gemaakt van Diamond Forms, Flows & Docs. Een flexibele software oplossing voor formulieren, workflows en documenten met uitgebreide functionaliteiten voor koppelingen en integraties.

Eisen

Eisen en oplossingen

Oplossingen

Dynamische formulieren met PDF generator

In online formulieren van Diamond kunnen eindgebruikers gegevens invullen, bijvoorbeeld om een offerte aan te vragen. De dynamische formulieren worden dan direct aangevuld met de al bekende gegevens.

Voor de verdere verwerking hoeven de medewerkers van Markel niet meer handmatig de gegevens te verzamelen om een offerte op te maken, het verzenden van formulieren is gekoppeld aan automatische acties. Gebruikers ontvangen na het invullen een automatisch gegenereerde PDF met de formuliergegevens, opgemaakt in de huisstijl van Markel. Deze PDF wordt ook met een workflow doorgezet naar de juiste afdeling binnen de organisatie.

Koppelingen met systemen van Markel

Diamond biedt uitgebreide mogelijkheden om verbinding te maken met externe bronnen. Hier maakt Markel gebruik van om formuliergegevens aan te vullen, alleen de mogelijke opties te tonen, en ingevoerde gegevens door te zetten naar andere systemen. 

Direct in het formulier alle mogelijkheden tonen creëert veel tijdswinst. Polissen zijn gemakkelijk binnen één formulier te vergelijken, de invloed van relevante kortingen en toeslagen zijn direct zichtbaar. Er hoeft niet te worden uitgezocht of een aanpassing mogelijk is, alleen de daadwerkelijk mogelijke wijzigingen worden getoond.

Resultaat

  • De doorlooptijd van offerte aanvragen aanzienlijk verkort
  • Interne processen gestructureerd
  • Koppeling met Excel om gegevens op te halen en weg te schrijven

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)