;

Alle cursusadministratie van de Teacher Academy bijhouden in één systeem.

Buiten dit brede aanbod biedt de universiteit ook interne trainingen en opleidingen aan, beschikbaar voor docenten. Tilburg University heeft Fenêtre gevraagd de cursusadministratie voor de interne trainingen, een tijdrovend handmatig proces, efficiënter in te richten.

Het registreren van aan- en afmeldingen, cursusvoortgang en beschikbaarheid werd handmatig gedaan. Gegevens werden bijgehouden in losse mailberichten en Excelbestanden. Met de door Fenêtre ontwikkelde cursusadministratie applicatie bespaart Tilburg University kostbare tijd, de administratie kan bijgehouden worden op één centrale plek.

Cursus administratie systeem

Eisen

Eisen en oplossingen

Oplossingen

Ontwikkeling van het cursusadministratie software

De applicatie is ontwikkeld op basis van ons Silicon Low Code platform, een snelle manier van software ontwikkelen door softwaregeneratie te combineren met standaardcomponenten. Samen met medewerkers van de universiteit zijn de verschillende schermen ingericht, in één oogopslag worden alle gewenste gegevens getoond. Trainers hebben via de backend alle functionaliteiten van de applicatie tot hun beschikking, onder andere nieuwe cursussen toevoegen, inzicht krijgen in lopende trainingen en direct e-mails versturen naar de cursisten. Aanmeldingen worden verzameld door middel van een online formulier, het dynamische formulier toont de eindgebruiker direct de beschikbaarheid en sessies van de geselecteerde opleiding. 

Rapportages van cursusgegevens

Inzicht in welke trainingen werden gevolgd, door wie en door welke faculteit was voorheen moeilijk te verkrijgen, gegevens stonden door het handmatige werkproces verspreid over verschillende Excel sheets en in e-mails. In dit nieuwe administratie systeem kunnen allerhande gegevens worden verzameld in een rapport en omgezet naar een Excel voor verder gebruik binnen de organisatie.

Speciale functies toevoegen aan de applicatie

Aan het standaard Silicon framework zijn een aantal uitbreidingen toegevoegd om volledig aan te sluiten bij de wensen van Tilburg University. Een inlogmogelijkheid via single sign-on is toegevoegd, waardoor (eind)gebruikers kunnen inloggen met hun bestaande organisatieaccount.

Gepersonaliseerde trainingscertificaten worden samengesteld door de naam en opleidingsgegevens te plaatsen in een Word template. Na afronding van de cursus mailt de trainer via de backend met 1 druk op de knop het certificaat naar (geselecteerde) gebruikers. 

 

Resultaat

  • Tijdswinst, meer tijd om te focussen op andere werkzaamheden
  • Snelle ontwikkeling met low code software
  • Een tevreden klant en eindgebruikers

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)