Deel deze pagina
Een actueel portal op volle zee

maakt dikke ordners met protocollen en voorschriften overbodig

Klantvraag

BigLift Shipping, onderdeel van de Spliethoff Group, is een van 's werelds leidende zware vracht scheepvaartmaatschappijen, gespecialiseerd in wereldwijd zeevervoer van zware ladingen en projectladingen. BigLift streeft naar innovatie, uitmuntendheid en operationele betrouwbaarheid, vasthouden aan hoge gezondheids-, veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen en werken volgens strikte tijdschema's.

In 2017 is het veiligheidsprogramma Safe Sailings ontwikkeld. Naast het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn en de kennis van medewerkers, biedt het programma een platform om feedback te delen, te leren en de informatie-uitwisseling te verbeteren.

Spliethoff heeft Fenêtre gevraagd om voor het Safe Sailings programma een portal te ontwikkelen rond veiligheid en procedures die ook voor de medewerkers op de schepen beschikbaar is.

Spliethoff portal Safe Sailings

Oplossing

Om de mogelijkheden te onderzoeken is Fenêtre het project gestart met een proof-of-concept. Aan boord van de schepen is namelijk slechts een beperkte internetverbinding aanwezig door de satelliettechnologie met beperkte capaciteit. Bovendien is de verbinding veelal tot enkele dagen per maand helemaal niet beschikbaar.

De centrale vraag was of een standaard CMS voldoende mogelijkheden zou bieden om de portal te kunnen opzetten en onderhouden. Daarnaast zijn vragen over de synchronisatie van de content en de (on)mogelijkheden om video’s meegenomen en beantwoord.

Uit de proof-of-concept bleek dat het open source Umbraco CMS voldoende mogelijkheden biedt om de wensen van Spliethoff te realiseren. We hebben deze oplossing vervolgens ook mogen realiseren. Er is gekozen voor een slimme oplossing waarbij, als er tijdelijk wel internet is, zoals in de haven of een satellietverbinding, updates van de portal gepusht worden vanaf het hoofdkantoor.

Uiteindelijk gaan 100 schepen gebruikt maken van deze oplossing en worden er dus 100 losstaande portals vanaf één centrale locatie beheerd.

Meer informatie over ons werk?

Ik help u graag verder!

nathanael.buwalda@ fenetre.nl

Bel of stuur een WhatsApp

06 28 23 42 95
Contactinformatie Fenêtre >
Nathanael
top