;

Klaar om groeidoelstellingen te realiseren met een modern IT software landschap

Fenêtre ondersteunt ruim 10 jaar het primaire digitale proces voor Acolad (voormalig Livewords). Zo ontwikkelden we Livewords Xpress, het extranet voor tolken en vertalers en verschillende tolkenapplicaties voor de overheid. Een constructieve, prettige samenwerking. Deze solide basis heeft ervoor gezorgd dat Acolad Fenêtre hulp heeft gevraagd om hun bestaande IT software landschap te moderniseren zodat ze klaar zijn om de beoogde doelstellingen te realiseren.

Livewords

Sinds 2017 werkt een Agile en een Scrum projectteam, met verschillende disciplines en medewerkers van zowel Acolad als Fenêtre, samen aan diverse projecten. Deels op locatie bij Acolad in Amstelveen, deels vanuit de locatie van Fenêtre in Den Haag.

In de verschillende projecten en rollen komen de organisatie brede doelstellingen van Acolad zoals leveranciersselectie, advies, projectmanagement en software ontwikkeling aan bod. De diversiteit van de projecten is groot. Naast de vertaal- en tolkprocessen wordt bijvoorbeeld ook gewerkt aan de financiële afhandeling, de integratie met website en het naar cloud brengen van verschillende applicaties.

De centrale visie is ‘buy before build’. Met andere woorden, we kijken of marktstandaarden mogelijk beschikbaar zijn. De opties om de verschillende systemen te integreren en koppelen is daarbij cruciaal. Waar geen marktstandaarden beschikbaar zijn, ontwikkelen we eigen software voor Acolad. 

De grote uitdaging is dat de operatie van Acolad 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgaat en niet kan worden onderbroken. Bovendien moeten tijdens de transitie ook nieuwe projecten en diensten voor klanten geïmplementeerd kunnen worden. Terwijl oude software gecontroleerd uitgefaseerd wordt.

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)