;

Via een online formulier verzekeringspolissen aanvragen met automatische calculatie

Het aanvragen, calculeren en opsturen van offertes voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen (BAV) is een uitgebreid proces. Voornamelijk door de grote variatie in de beroepen en bijbehorende polis calculatie afwijkingen. Het handmatig berekenen van polissen en opstellen van offertes kost medewerkers veel tijd, en er was grote winst in efficiëntie te behalen.

Daarom is Fenêtre gevraagd het aanvraagproces voor de BAV te stroomlijnen, om niet alleen het proces voor klanten te vergemakkelijken maar ook het maatwerk van eigen medewerkers te verminderen. 

Eisen

Eisen en oplossingen

Oplossingen

Aanvraagproces met calculatie stroomlijnen

Het aanvragen van een polis is versneld en geautomatiseerd via een online formulier met Diamond Forms, Flows & Docs. Relaties kunnen zelf het formulier doorlopen. Afhankelijk van het beroep, registratie in een beroepsregister en overige informatie wordt automatisch de juiste premie berekend. De calculatie functionaliteiten van Diamond werken aan de hand van formules en gekoppelde Excel bestanden.

In het geval dat een relatie niet voldoet aan de criteria van het formulier, is het ook mogelijk alleen contactgegevens in te vullen. Hierdoor blijft persoonlijk maatwerk toepasbaar, maar alleen in situaties waar het echt nodig is.

Een oplossing voor offerte aanvragen met verschillende clausules die elk handmatig moeten worden opgemaakt

De ingevulde gegevens uit het formulier zijn gekoppeld aan de beschikbare clausules voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Hierdoor kan de offerte automatisch worden gegenereerd mét de aansluitende clausules. De offerte is aan de hand van een eigen template aan te passen, naar de huisstijl en gewenste opmaak van de tussenpersoon.

Resultaat

  • Verkorte doorlooptijd door formulieren met automatische calculatie
  • Minder handwerk dankzij generatie van dynamische documenten met de bijbehorende clausules
  • Tijdwinst door automatisering van het volledige proces
  • Klantvriendelijkheid verhoogd met een slim online formulier
  • Medewerkers hoeven alleen nog in specifieke gevallen calculatie handmatig uit te voeren

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)