;

Alle energietransitie gegevens per wijk verzameld in één database

Wijkvereniging Houtkwartier uit Leiden heeft ons aangezocht om het roer over te nemen van een lopend energietransitie inventarisatie project, gestart door een andere partij. Onze missie: dit project naar nieuwe hoogten tillen en het tot een doorslaand succes maken.

Ons doel was om een geavanceerd systeem te ontwikkelen dat de huidige status en toekomstige behoeften in kaart brengt met betrekking tot de energietransitie in de wijk. We hebben dit innovatieve onderzoek opgezet met behulp van dynamische online formulieren van Diamond Forms, Flows & Docs. Het energietransitieformulier dat we hebben gecreëerd is uitgebreid, bestaande uit maar liefst 15 pagina's en honderden vragen. Om het gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken toont het formulier alleen de relevante vragen, aan de hand van adresgegevens en eerder gegeven antwoorden. Het systeem houdt rekening met specifieke vragen vanaf eigenaren van grote panden tot en met huurders van appartementen.

Uit deze vragenlijst volgt een opgemaakt PDF rapport, waarmee de eigenaren naar een energieadviseur of leverancier kunnen gaan voor passend advies.

Formulier energietransitie informatietool

Eisen

Eisen en oplossingen

Oplossingen

Persoonlijk formulier voor ieder adres

Om ervan verzekerd te zijn dat het formulier de juiste energietransitie gegevens worden verzameld bij ieder adres, is het adressenbestand voor de wijk geïmporteerd vanuit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Daarna is voor ieder adres in de wijk een uniek formulier gegenereerd. Wat dit proces nog krachtiger maakt, is dat gebruikers zich eenvoudig kunnen inloggen met een unieke pincode en hun eigen postcode. Hierdoor blijven de formulieren niet alleen beschermd tegen ongeautoriseerde toegang, maar kunnen gebruikers ook hun voortgang opslaan en later verdergaan.

Eigenaren en bewoners informatie aanbieden over de energietransitie

In de wereld van de energietransitie komen tal van specifieke termen en systemen voor, waar niet iedereen mee vertrouwd is. Om ervoor te zorgen dat de gebruikers van het formulier weten waarover zij een keuze uitspreken en wat de mogelijke impact daarvan zou zijn, is het formulier aangevuld met bijlagen. Deze bijlagen bieden gedetailleerde uitleg over diverse onderwerpen, zoals beschikbare energiebronnen, zonnepanelen, voordelen en nadelen, en de financiële aspecten.

Dit maakt ons formulier niet alleen een registratietool, maar ook een krachtige energietransitie adviestool voor zowel woningeigenaren als bewoners in de wijk.

Resultaat

  • Alle wijkgegevens samengebracht in één krachtige database
  • Besluitvorming gesteund door concrete gegevens
  • Inwoners optimaal geïnformeerd over de energietransitie
  • Veilige en moderne online, afgeschermde applicatie met aanpasbare formulieren
  • Document generator met pdf in de mail naar de invuller

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)