;

Dagelijks data transformeren naar informatie direct en snel inzicht voor makelaars, verzekeraars en expertisebureaus.

Om e-ABS te ontlasten is ervoor gekozen het datawarehouse uit te breiden met gedetailleerde informatie van de placement-, claims- en clearingmodules. Dagelijks wordt vanaf verschillende systemen geautomatiseerd alle informatie opgehaald uit e-ABS en aan het datawarehouse toegevoegd. Bijzonder is dat ook alle historische data beschikbaar is. Om met deze grote hoeveelheid data de snelheid te kunnen bewaken is ervoor gekozen de beschikbare gegevens te verreiken en in een nieuwe structuur op te slaan. Hierdoor hoeven we niet op 4 verschillende plekken de gewenste informatie te zoeken, maar zijn deze beschikbaar in één rapportage met 1 klik op de knop.

De app beschikt over de functionaliteiten van een uitgebreide BI tool om management informatie snel te verwerken. Op nieuwe data zijn makkelijk selecties te maken voor financiële overzichten en er is de mogelijkheid om diverse maand-, kwartaal- en jaarrapportages standaard in te stellen. Deze kunnen voor eventuele verdere analyses in een Excel formaat geëxporteerd worden. Ook dit gaat super snel. Binnen een mum van tijd is de export van 500.000 records gereed. 

Tijdens de realisatie is in twee sprints op een effectieve en flexibele manier gewerkt volgens de Agile scrum methode in samenwerking met de producteigenaar van VNAB. 

Momenteel is het datawarehouse uitgebreid met de module Clearing. Dit is de eerste van de drie modules van e-ABS. VNAB heeft de wens om ook de gedetailleerde polis- en claiminformatie  aan het datawarehouse toe te voegen. Ook ligt de wens er om meer rollen en rechten voor gebruikers toe te voegen, zodat we de informatie gericht kunnen aanbieden.

Resultaat

  • Altijd de beschikking over de meest actuele data.
  • Terugkerende en ad-hoc informatieverzoeken kunnen in korte tijd beantwoord worden zonder dat e-ABS belast wordt.
  • Gebruikers kunnen filters voor zichzelf en voor collega’s instellen, zo zijn standaardrapportages makkelijk uit te vragen.
  • Gebruikers hebben alle historische informatie tot hun beschikking van hun eigen organisatie.
  • Zoekresultaten kunnen makkelijk geëxporteerd worden naar Excel voor uitgebreide analyse op e-ABS data.
  • Management informatie snel beschikbaar met uitgebreide BI tools.

Testimonials

De klant aan het woord

Theo Van Endhoven
“Fenêtre is een betrouwbare en deskundige partner die niet alleen denkt over oplossingen maar deze ook realiseert.”
- Theo van Endhoven, e-ABS manager VNAB

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)