;

Website design vernieuwd, technisch geüpdatet en toegankelijkheid verhoogd.

Om ervoor te zorgen dat de website Thuiswinkel.org haar achterban optimaal kan inspireren, faciliteren en mobiliseren met kennis, inzichten en tools, is er een redesign gemaakt van de website dat aansluit bij deze strategie. In dit ontwerp zijn vijf zogenaamde 'Hubs' opgenomen, dit zijn de overkoepelende onderwerpen waar artikelen onder worden geplaatst. Ieder onderwerp - vertrouwen, kennis, innovatie, invloed en duurzaamheid - heeft een eigen kleur gekregen om duidelijk onderscheid te maken tussen de onderwerpen.

Pagina's kunnen binnen het contentmanagementsysteem onder een van deze onderwerpen worden aangemaakt, waarna de stijl van de Hub automatisch wordt toegepast op de pagina.

Thuiswinkel website schermen

Eisen

Eisen en oplossingen

Oplossingen

Redesign van de website toepassen

Bij dit project is eerst een nieuw ontwerp gemaakt voor de verschillende paginatypen en onderdelen die worden gebruikt. Nadat dit ontwerp was goedgekeurd, is het gebouwd in Umbraco, een contentmanagementsysteem waarmee medewerkers van Thuiswinkel.org gemakkelijk zelf de website kunnen vullen met nieuwe content. Door de gewenste widgets op de pagina's te plaatsen blijft de pagina-indeling flexibel.

Tijdens dit proces zijn ook een aantal technieken vernieuwd: Bootstrap is vervangen door Tailwind CSS en jQuery is vervangen door Alpine JS. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken wordt de prestatie van de websites zo hoog mogelijk gehouden.

Umbraco CMS website

Update voor moderne webstandaarden

De afgelopen jaren zijn webstandaarden voor toegankelijkheid steeds belangrijker geworden. Met dit redesign zijn stappen genomen om de toegankelijkheid te verhogen in de technische uitvoering van het ontwerp.

De toegankelijkheid van een website bestaat uit een combinatie van verschillende aspecten die bepalen of een website voor iedereen te gebruiken en te begrijpen is. Door middel van technische aanpassingen is de toegankelijkheid van de website verbeterd. Bijvoorbeeld door navigatie via een toetsenbord gemakkelijker te maken en teksten in te richten op een manier die aansluit bij screenreaders.

Bij afbeeldingen en iconen kan via het Umbraco CMS een beschrijving worden toegevoegd. Deze alt-teksten leggen in tekst uit wat er op een afbeelding te zien is. Daarnaast is de website getest op toegankelijkheid in verschillende browsers en op diverse apparaten.

Resultaat

  • Modern website ontwerp dat aansluit bij de nieuwe strategie
  • De nieuwste technieken zijn toegepast
  • Toegankelijkheid van de website is verhoogd

Testimonials

De klant aan het woord

Jacqueline van der Burg - Thuiswinkel
“Het onderscheidende kenmerk van Fenêtre ten opzichte van andere bureaus is de meedenkende en flexibele opstelling.”
- Jacqueline van der Burg, Product Owner & Brandmanager Thuiswinkel

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)