;

Vragen tonen op basis van antwoorden bij complexe zorgaanvragen

Iedere zorgvraag in deze doelgroep is anders, de cliëntondersteuners van prinsenstichting kijken samen met de cliënt naar wat er mogelijk is. Aanmeldingen voor zorgondersteuning werden voorheen verzameld via een papieren formulier wat bestond uit maar liefst 9 pagina's aan vragen. Dit uitgebreide formulier moest rekening houden met alle mogelijke situaties, waardoor niet alle vragen van toepassing waren op elke aanvraag.

Deze formulieren moesten handmatig worden ingevuld waarna het volledige formulier met bijlagen opgestuurd om door het Bureau Cliëntondersteuning van Prinsenstichting beoordeeld te worden. Dit omslachtige, papieren proces is met Diamond Forms, Flows & Docs omgezet naar een digitale procesflow met een online formulier en automatische documenten. Ons online formulier past zich dynamisch aan op basis van de specifieke behoeften van de cliënt, waardoor alleen relevante vragen worden gesteld. Dit leidt tot een snellere en efficiëntere invulling van de formulieren, zonder onnodige ballast.

Eisen

Eisen en oplossingen

Oplossingen

Formulier content afhankelijk van gegeven antwoorden

De vragen zijn met regels en afhankelijkheden ingericht om voor elke unieke gebruiker alleen de relevante vragen te tonen. Zo kunnen er geen belangrijke vragen worden overgeslagen en worden de vragen die niet nodig zijn helemaal niet getoond. 

Gebruiksvriendelijk formulier beschikbaar stellen via de website

Dankzij Diamond kunnen formulieren naadloos in een iframe op elke webpagina worden geïntegreerd. Het formulier is zo gemakkelijk te (ver)plaatsen. Bovendien is het formulier aanzienlijk ingekort door vragen afhankelijk te maken van eerdere antwoorden. Tijdens het invullen kan de gebruiker het formulier tussentijds opslaan, bijvoorbeeld om een benodigde bijlage op te vragen bij een andere instantie. 

Resultaten gestructureerd verwerken als PDF

Diamond's document generator zet formuliergegevens eenvoudig om naar professionele PDF-bestanden met aanpasbare templates voor opmaak. Prinsenstichting gebruikt deze functie om persoonsgegevens, medicatieoverzichten en zorggeschiedenis overzichtelijk te presenteren.

Bovendien worden vragen en toestemmingsbevestigingen met betrekking tot het opvragen en uitwisselen van cliëntgegevens apart verzameld in een PDF. Dit vereenvoudigt het aantonen van de verkregen toestemming aanzienlijk.

Resultaat

  • Formulieren met regels garanderen nauwkeurige gegevensinzameling.
  • Gebruiksgemak is verhoogd via onze naadloos geïntegreerde websiteformulieren
  • Automatische verwerking leidt tot goed leesbare PDF-bestanden met verzamelde gegevens.
  • Tevreden klant die mogelijkheid heeft zelf formulieren aan te passen en toe te voegen

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)