;

Financiële applicatie voor het verweken van complexe boekingen

Bij het opzetten van maatwerk verzekeringsconstructies komen complexe berekeningen kijken, met verschillende commissies, kortingen en uitzonderingen. Het correct en efficiënt verwerken van deze complexe transacties is van belang voor een soepel verloop van boekingen.

Om een optimale oplossing voor dit traject te realiseren hebben we het complexe transactieproces gedigitaliseerd met behulp van een nieuwe tool, ontwikkeld op basis van ons eigen Silicon Low Code platform. Als eerste stap in dit proces hebben we een grondige analyse gemaakt van alle vereisten van de applicatie en de achterliggende berekeningen. Nadat deze in kaart waren gebracht, hebben we een rekenmodel opgezet waarin alle mogelijke berekeningen en boekingen correct werden uitgevoerd. Dit model is uitvoerig getest. Op basis van dit rekenmodel voor complexe transacties is uiteindelijk de tool ontwikkeld.

Eisen

Eisen en oplossingen

Oplossingen

Flexibel systeem met ruimte voor uitzonderingen

Gezien het brede scala aan verzekeringsproducten dat moet worden ingeboekt, waaronder maatwerkconstructies, vereist de applicatie functionaliteit om ook uitzonderlijke boekingen correct te verwerken. Om dit mogelijk te maken, is het systeem zo ontworpen dat schermen kunnen worden overruled. Zo kunnen medewerkers zelf deze uitzonderingen bij boekingen invoeren.

Resultaat

  • Uitvoeren van complexe berekeningen via één flexibele boekingstool.
  • Ondersteuning van het financiële proces van boeking tot facturatie.
  • Voorkomen van handmatig werk en mogelijke fouten bij complexe boekingen.
  • Ophalen en schrijven van boekingsgegevens naar externe systemen.

Ook een project laten ontwikkelen?

Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Nathanael Buwalda)